01
september
2016

ECDL Standaard

Voor ECDL Standaard certificaat heeft u 4 ECDL Basis modules en 3 standaard modules nodig,
deze zijn dan ook naar uw keuze.
U heeft hierbij de keuze uit de volgende standaard modules:

Databases gebruiken
Deze module biedt elementaire kennis over de structuur van een database en heeft betrekking op de vaardigheden die nodig zijn voor data onderhoud en gebruik van een databases.

Presentaties
In deze module wordt van de kandidaat verwacht dat hij laat zien competent te zijn in het gebruik van presentatiesoftware, bijv. dia's opmaken, grafieken kiezen als ook animatie-effecten toepassen, delen van een presentatie en hand-outs afdrukken.

Online Samenwerken
In deze module worden de begrippen en vaardigheden uiteengezet voor online samenwerking, zoals: agenda’s, opslag, productiviteitstoepassingen, social media, online vergaderingen, leeromgevingen en mobiele technologie. 

Digi-veiligheid
In deze module wordt van de kandidaat verwacht dat deze de belangrijkste concepten kent van veilig dagelijks ICT-gebruik. Denk aan: apparaat -en verbinding beveiliging, veilig surfen en gegevens/informatie op de juiste manier beheren.  

Beeldbewerking
Deze module gaat over de praktische toepassing van een beeldbewerkingsprogramma zoals het verbeteren, wijzigen en afdrukken van beeld, effecten toepassen of verspreiden op het web. De examens zijn gebaseerd op Photoshop, Photoshop Elements en GIMP.


ECDL Standaard certificaat
Het ECDL Standaard certificaat getuigt dat u op een competente en efficiënte wijze de computer weet te gebruiken en dat u de praktische vaardigheden bezit om Office programma’s en andere belangrijke toepassingen te gebruiken. Om het ECDL Standaard certificaat te verkrijgen moet u slagen in de 4 modules Basis en in 3 modules Standaard naar keuze. De volgorde van de modules kan u zelf kiezen. U vindt meer informatie over de 5 modules Standaard en de 4 modules Basis terug in de ECDL Basis of ECDL Standaard Syllabus.

Klik hier voor de Basis Syllabus van ECDL