01
september
2016

ECDL Basis

Voor ECDL Basis certificaat heeft u 4 ECDL Basis modules nodig.
Dit zijn dan ook de modules:

Computer Essentials
In deze module worden de basisbegrippen en -vaardigheden behandeld voor het gebruik van apparaten, het maken en beheren van bestanden, netwerken en gegevensbeveiliging.

Online Essentials

In deze module worden de basisbegrippen en -vaardigheden behandeld die betrekking hebben op internetgebruik, efficiënt zoeken naar informatie, online communicatie en e-mail.

Tekstverwerking
In deze module wordt van de kandidaat verwacht dat hij laat zien competent te zijn in het gebruik van een tekstverwerker bij het maken van algemene brieven en documenten. Bijvoorbeeld: uw brief voorbereiden, opmaak, pagina invoegen, tabellen, spellingcontrole.

Spreadsheets
Deze module omvat vaardigheden zoals grafieken maken, wiskundige en logische formules toepassen, sorteren van gegevens en gegevens invoeren in cellen. 

ECDL Basis certificaat
Dit certificaat  bewijst dat u een grondige kennis heeft van besturingssystemen, internet toepassingen, tekstverwerking en spreadsheets. De examens van de 4 modules moeten binnen een termijn van 3 jaar worden afgelegd. U kan de gedetailleerde inhoud van de examens en een beschrijving van de modules terugvinden in de ECDL Basis Syllabus.

Klik hier voor de Basis Syllabus van ECDL